12 Ağu 2009

Beyaz’ı Mavi’si bütün Yakalar Ayaklandı!




Güney Afrika : Grevde olan İletişim İşçileri Sendikası (CWU) Telkom SA şirketine ücret taleplerine yanıt vermesi için cumaya kadar süre verdi. Geçtiğimiz Salı taleplerini içeren bir muhtıra veren iletişim işçileri yüzde 8.5 ücret artışı talep ediyorlar ve şirketin cumaya kadar taleplerine yanıt vermemesi halinde ücret artışı taleplerini yüzde 13’e çekeceklerini açıkladılar.

Hindistan: Hindistan bankalarında çalışan yaklaşık 1 milyon işçi, ücret ve emeklilik ikramiyelerinin yükseltilmesi talebiyle 6-7 Ağustos’ta greve çıkacaklarını açıkladılar. Grev Hindistan’da ağırlıklı bir yer tutan kamu bankalarıyla kimi özel sektör bankalarını ve yabancı bankaları etkileyecek.

Güney Kore: Ssangyong Motor fabrikası mali güçlük nedeniyle işgücünün yüzde 36’sını işten çıkarma kararı almış, bazı işçiler erken emekliliği kabul ederken, aralarında sendikalı-kadrolu ve sendikasız geçici işçilerin de bulunduğu 1000 kadar işçi, bu koşulları kabul etmeyerek fabrikayı işgal etmişti. Yoğun saldırılar üzerine boya tesisini işgal eden işçilere son 10 gündür tüm fabrika alanını işgal eden polis, tesisteki yoğun yanıcı maddeler nedeniyle müdahale edemiyor.

Mısır: Mısır’da tekstil işçilerinin grev dalgası yayılmaya devam ediyor. Şirket yönetiminin primleri ödeme sözünü yerine getirmemesi üzerine Nil Pamuk Eğirme Şirketi’nin Nil nehri deltasında bulunan Mahalla, Zefta, Kafr el-Zayat gibi kentlerdeki kollarında çalışan işçiler greve başlarken, şirketin Menya kolu işçileri sokaklara çıkarak polisle çatıştılar.

12 Agustos 2009 - Birgun

Hiç yorum yok: