5 Ağu 2009

Bir Beyaz Yakalı Emekli’nin Hikayesi

Yıllar boyu büyük bir firma için çalıştınız, emeğinizin karşılığı olarak da büyük firma sizi iyi şartlarda emekli etti. Artık torunlarınızla daha çok vakit geçirip balık tutup, orman yürüyüşleri yapma hayalleri kurabilirsiniz.

O kadar emin olmayın!

15 Temmuz’da GM’nin(General Motors) iflas eden yan şirketi olan Delphi’nin, emekli fonlarıyla ilgili bir haber yapmıştık. Bir devlet kuruluşu olan PBGC (Emekli Fonlarını Koruma Kurulu) Delphi emeklilerinin fonlarına el koyduğunu açıkladı! Beyaz Yakalı Emekli, Charles Smith’de bu emeklilerden sadece birisi. Sağlık harcamalarının güvencesi artık emeklilik planının dışında bırakıldı! Herhalde bir emekli için bundan daha ağır birşey olamaz!

Dört yıldır iflasda olan ve artık emeklilerin sağlık ödemelerini ödeyemeyeceğini açıklayan Delphi’nin dertlerine GM’de çare değil. Çünkü GM, Delphi’yi kurtarma planının içine, “Beyaz Yakalı Emeklilerin Sağlık Harcama”larını dahil etmedi. Obama Hükümeti buna da ses çıkartmıyor çünkü Beyaz Yakalı Emekliler genellikle Cumhuriyetçilerden oluşmakta.

Son tahlilde emeklilik hayalleri kuran Mr. Smith bugünlerde, neden GM’in mavi yakalı çalışanları kurtarma planına dahil edip, kendisi gibi Beyaz Yakalı’ları bu planın dışında bıraktığını düşünüyor…

5 Agustos 2009 - Birgun

Hiç yorum yok: