30 Mar 2014

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri






30 Mart seçim tecrübeleri hakkında hemen yazmak yerine, birkaç gün geçmesini bekledim. Çünkü hala görüyoruz ki seçimlerin somut sonuçları tam olarak alınamadı, alınamıyor da.

Hepimizin bu seçimde birsürü hikayesi oldu. Sabah erken kalkıp, görevli olduğum sandığa gidip, gece yarılarına kadar geçen süreç içinde adaletli bir şekilde oy kullanılmasını sağlamak, sayılmasına destek olmak, gerektiğinde bir oyun bile doğru ve adaletli olarak sonuçlara yansıması için mücadele vermek vs vs.. bir sürü iş yaptık. Sabah görev yerime geldiğimde ilk dikkatimi çeken, sınıfın tahtasında, silinmez kalemle "Berkin Ölümsüzdür" yazısı oldu. Sandık başkanı silmek için çok uğraştı ama öğrenciler iyi çalışmış ki silemedi.

Berkin sandığımızın en değerli gözlemcisiydi!...

Bu seçimi bütün olanlara ve hala yaşananlara rağmen başarısızlık olarak görmüyorum. En önemli kazanım, örgütlü bir toplumunun neler yapabileceğini gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz.
Haziran Direnişin biraz dağınık ama çok da güçlü direnç noktalarının, eğer ilkeli ve doğru bir amaç için örgütlenebilirse ne kadar iyi çalışabileceğini gösterdik.

Katılımın çok yüksek olduğu, "sahiplenmenin" zirve yaptığı bir seçimdi bu.

Bu seçim, rakamsal olarak çoğunluk olup, biraz dağınık ve de kafası karışık seçmene, "örgütlü olunursa" neler yapılabileceğini gösterdi. Hayatında oy vermek dışında sandık görmemiş kitleler, siyasi partilerin öncülüğünde veya "Oy ve Ötesi", "Oyumu Koruyorum" gibi sivil girişimlerin içinde "örgütlenme" pratiği yaşadı, oylarına sahip çıktı, hala da çıkıyor... Bunu çok fazla önemsiyorum. Bu örgütlenmenin bütün Türkiye'ye yayılması gerekiyor.

Hiç bir partiye üye olmayıp, sadece oy verdiği partiyi eleştirenlerin artık fiili olarak inandıkları partilere üye olarak çalıştıklarını, partilerine katkı verdiklerini, değiştirmeye ve etkilemeye çalıştıklarını gördüm, görüyorum... Bu da çok olumlu bir gelişme.

Değiştiremeyeceğimiz hiç birşeyin parçası olamayız.

Türkiye'yi değiştirmek istiyorsak, değiştireceğine inandığımız siyasi partiye üye olup, hem kendimizi hem de o siyasi hareketi değiştirerek, eleştirerek, büyüterek ve birleşerek daha çok çalışmamız gerekiyor.

Bu daha başlangıç mücadeleye devam...

Hiç yorum yok: