16 Eyl 2009

İşsiz İngiliz yöneticilere iş aranıyor!




Yer Bristol, İngiltere. İngiltere çalışma bakanı Jim Knight, sadece Bristol’da beyaz yakalı işsiz yönetici ve mühendis sayısının 4,100’e gelmesinden sonra bir bölge ziyareti yaptı. O gelmeden önce başlatılan ve bu işsiz kalifiye insanlara iş bulmaları için yeni yetenekler kazandırmayı hedefleyen kursun sonuçlarını görmek için Bristol’daydı.

“University of the West of England” ve “University of Bristol”ın girişimiyle başlatılan bu kurslarda, zaten iş yaşamında “profesyonel” olan, yüksek eğitimli oldukça kalifiye olan bu insanlara, iş görüşme teknikleri, Özgeçmiş nasıl yazılır tarzında 3 günlük eğitimler verdiler. Katılımcı sayısı 92, kursu tamamlayan 10 kişi oldu!

Kurs eğitmeni John Clarke’e göre eskiden işsizlikten daha çok mavi yakalılar etkilenirdi ama şimdi çoğunlukla Beyaz Yakalı işsizlerle iletişim halinde olduklarını söylemekte.

4,100 kalifiye insan hala işsiz ve doğal olarakta “Nasıl CV yazılır” kursu onlara faydalı olmayacak çünkü zaten bu CV’leri gönderebilecekleri iş yerleri artık Bristol veya İngiltere’de bile değil, taa Hindistan’da.

İşsiz İngiliz mühendis kardeşlerimizin sorgulaması gereken bu işlerin neden evlerinin yakınında değil de, Hindistan’da olduğudur. Onlara şirin gözükmek için hazırlanan, “Özgeçmiş Hazırlama Kursları” problemin özünü sorgulamalarını engelleyecek göz boyamadır sadece…

Ülkemiz BeyazYakalı’ları henüz buralarda değil. Yıllar önce Hindistan özellikle Yazılım Sektörünün üreticisi olmaya soyunurken, biz bu treni kaçırdık. 2003 rakamlarıyla Hindistan’ın yazılım geliri 25Milyar USD, gerisini siz düşünün!

16 Eylul 2009 - Birgun

Hiç yorum yok: